Bonne Vie bemiddelt in onroerend goed in natuurpark de Morvan, onderdeel van de regio Bourgondië


Bonne Vie: Adviesbureau Frans onroerend goed Bourgondië/Morvan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een eerste oriëntatie in Akersloot…

U kunt een afspraak maken op ons kantoor in Akersloot voor een nadere kennismaking en waar wij een antwoord kunnen geven op vrijwel al uw vragen. Het is mogelijk dat u hierna naar Frankrijk wilt, om de huizen in werkelijkheid te bezichtigen.

… of meteen in Frankrijk

U kunt er ook voor kiezen direct naar Frankrijk te gaan. Wij zorgen dan voor een goede voorbereiding en maken afspraken met onze Franse of Nederlandse collega's, die via ons weten waar u naar op zoek bent. Met hun maakt u de definitieve selectie en gaat u een halve dag huizen bekijken. Bij de meeste makelaarskantoren spreekt men ook Engels. Desgewenst kunnen wij een hotel of chambre d'hotes voor u regelen. We kunnen ook zorgen voor een huurhuis. Veel van onze klanten verhuren namelijk ook en zo kunt u alvast de sfeer van een eigen huis proeven. De bedoeling van deze zoektocht is dat u een goed beeld krijgt van wat er binnen uw zoekplaatje en prijsklasse te koop is. Wij adviseren hier minimaal 2 à 3 dagen voor uit te trekken. U bezichtigt diverse huizen en ervaart zelf welk huis het meest aanspreekt.

Een speciaal huis opnieuw bezichtigen?

In het geval dat één of meerdere huizen u extra aanspreken, kunt u contact opnemen met kantoor Akersloot. U kunt ook de Franse makelaar vragen dit te doen. Wij zorgen dan dat er iemand van ons bij een tweede bezichtiging aanwezig is.

Als u een leuk huis heeft gevonden…

Mocht u een huis hebben gezien dat u zou willen kopen, dan is het belangrijk dat er een optie wordt genomen. Het onderhandelen over de prijs verloopt meestal via ons. Op de verkoopprijs van de woningen komt gemiddeld 7% notariskosten en overdrachtsbelasting. De Franse makelaar wordt door de verkoper betaald en wij ontvangen voor onze bemiddeling een deel van de provisie van de Franse makelaar. Er kan in Frankrijk een voorlopig koopcontract worden opgemaakt en worden getekend samen met de Nederlandse contactpersoon. Maar dit kan ook op kantoor Akersloot, net zoals u het wilt.

Vervolgens zetten wij alles met u op een rijtje. Het is vanzelfsprekend dat alle Franse contracten in begrijpelijke Nederlands met u worden doorgenomen. Tevens zien wij erop toe dat eventuele ontbindende voorwaarden in het contract worden opgenomen. Alle praktische zaken (verzekering, water, elektra, gas, banl, telefoon etc.) worden met u doorgenomen en standaard voor u geregeld. Verder adviseren wij u over belastingen, financieringen, testamenten, verbouwingen etc. Voor de definitieve overdracht wordt het bestemmingsplan gecontroleerd en wordt de koopakte met u doorgenomen. Bij de definitieve tekening bij de notaris in Frankrijk is altijd iemand van Bonne Vie aanwezig. U kunt desgewenst ook per volmacht tekenen.

...en u profiteert ook van onze serice na uw aankoop…

Ook na de aankoop blijft onze service van kracht. Ontvangt u brieven uit Frankrijk die u niet begrijpt, stuur ons dan een e-mail of bel naar kantoor Akersloot. Wanneer u in Frankrijk bent en u een probleem heeft, bel dan ook even naar Akersloot. Wij helpen u en schakelen zo nodig de op dat moment in Frankrijk aanwezige contactpersoon in.

Zowel in Nederland als in Frankrijk kunt u steeds op Bonne Vie rekenen!